BACK TO NEWS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Καλοκαιρινες δραστηριοτητες για Ουκρανους μαθητες

30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  – SUN AND SEA CAMP 

 

ΤΟ PINEWOOD ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

 

Ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Ουκρανούς μαθητές από το Αμερικάνικο σχολείο Pinewood μέλος του Κολέγιου Ανατόλια

 

Sun and Sea camp, ενα δωρεάν καλοκαιρινό πρόγραμμα για τους μαθητές που έφτασαν απο την Ουκρανία 

 

To Pinewood, The American International School of Thessaloniki, ευαισθητοποιημένο σε θέματα αλληλεγγύης, παρείχε τη δυνατότητα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου που ήρθαν από την Ουκρανία κατά την διάρκεια του πολέμου να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου χωρίς οικονομική επιβάρυνση μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Η πρωτοβουλία συνεχίστηκε και τους καλοκαιρινούς μήνες με το δωρεάν ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα SUN AND SEA CAMP στις εγκατστάσεις της Θέρμης.

Το πρόγραμμα για την ευάλωτη αυτή ομάδα, υλοποιήθηκε κυρίως χάρη στην γενναιόδωρη υποστήριξη της Εφόρου του Pinewood από τις Η.Π.Α  Ms. Helen Lindsay, καθώς και την εθελοντική συμμετοχή μαθητών του Pinewood και του Ανατόλια αλλά και τη συνεισφορά των χορηγών μας. H Biscotti Tsoungari πρόσφερε μηλόπιτες και τσουρέκια, για το καθημερινό σνακ των μαθητών, οι Κοσμογεύσεις και οι Hot Pot γεύματα και η ΜΕΒΓΑΛ παρείχε γάλα για το πρωινό.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας, χειροτεχνίες, πειραματίστηκαν με μουσικά όργανα και είδη μουσικής, έπαιξαν και γνώρισαν νέα αθλήματα, και πραγματοποίησαν επισκέψεις σε κοντινούς προορισμούς όπως το κτήμα Πασχαλάκη. 

 

Το διεθνές σχολείο Pinewood, μέλος του Ομίλου Ανατόλια ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός διαθέτει τους πόρους του στην εκπαίδευση, υλοποίηση νέων προγραμμάτων, διαρκής εκπαίδευση του προσωπικού, αλλά και σε επέκταση των εγκαταστάσεων του. Το σχολικό έτος 2022-2023 το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο του Pinewood μεταφέρεται στο Ανατόλια campus και αναμένεται η εγκατάσταση του Γυμνασίου και Λυκείου στο προσεχές μελλον με την υλοποίηση κατασκευής νέου κτηρίου για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο χώρο του Κολλεγίου Ανατόλια