BACK TO NEWS

Pinewood at the Genuine Innovative Youth Awards 2023

Post

Pinewood Students received the entrerpreneurship award

We are delighted to announce that two of our students, Alexandros Mentesidis and Marios Katzigas, have been awarded the students’ entrepreneurship award at this year’s Genuine Innovative Youth Awards 2023! This is a tremendous accomplishment, and we are so proud of them for their outstanding achievement.


Our students were selected as during their entrepreneurship class, they developed their business idea called ‘sleek’. A smart bin that aims to remove all the hassle and inconvenience of dealing with rubbish. They already won 5th place in the international Innovator competition and they were the first team outside the US to receive such an honor. They have truly demonstrated what it means to be creative and enterprising young individuals.

Alexandros and Marios are outstanding representatives of Pinewood, and we are proud to have them as part of our community. We would like to extend our heartfelt congratulations to them on this well-deserved award, and we cannot wait to see where their entrepreneurial journey takes them next.

The award ceremony took place at the CISCO center in Thessaloniki  on MARCH 22, Wednesday, August at 19:00.

Ms. Chrysi Theodoridou Pinewood Communication officer and Ms. Petroula Rosiou Pnewood HR & Ministry officer together with the students were present to receive the awards and express the gratitude for such a recognition. 

Μαθητές του Pinewood βραβεύτηκαν στην κατηγορία σχολική επιχειρηματικότητα στα φετινά βραβεία Γε'νέο επιχειρήν

Το Pinewood είναι ένα Αμερικάνικο διεθνές μη κερδοσκοπικό σχολείο με τάξεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και μέλος της μεγαλύτερης οικογένειας του Anatolia College ως το διεθνές σχολείο του ιδρύματος. Προσφέρει ένα διεθνώς εμπλουτισμένο Αμερικανικό πρόγραμμα σπουδών και το δίπλωμα International Baccalaureate (IB) σε μαθητές από τη διεθνή και τοπική κοινότητα.

Στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών το σχολείο προσφέρει μαθήματα, όπως το μάθημα επιχειρηματικότητας, και βοηθάει τους μαθητές να εξελίξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. 

Φέτος 2 από τους μαθητές του σχολείου, ο Αλέξανδρος Μεντεσίδης και ο Μάριος Κατζιγκάς, ανέπτυξαν την επιχειρηματική τους ιδέα με το όνομα ‘sleek’, έναν έξυπνο κάδο που στοχεύει να απομακρύνει όλη την ταλαιπωρία και την ενόχληση της αντιμετώπισης των σκουπιδιών, κερδίζοντας την 5η θέση στον διεθνή διαγωνισμό Innovator competition. Ήταν η πρώτη ομάδα εκτός των ΗΠΑ που έλαβε μια τέτοια διάκριση.

Είναι απαραίτητο να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των μαθητών και να τους εμπνέουμε να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες με εφαρμογή στην σύγχρονη κοινωνία. Η επιχειρηματικότητα πρέπει να γεννιέται στο σχολείο και το κάθε σχολείο θα πρέπει να στηρίζει την έρευνα, την προσπάθεια αλλά να αναδεικνύει την επιτυχία αλλά και να υποστηρίζει την αποτυχία σε κάθε νέα ιδέα. Η εφαρμογή της γνώσης, η πράξη και όχι μόνο η θεωρία θα πρέπει να είναι ο στόχος της εκπαίδευσης.


Οπως είπε και ‘Herbert Spencer’

‘The great aim of education is not knowledge but action’


Η επιχειρηματικότητα πρέπει να γεννιέται στο σχολείο και το κάθε σχολείο θα πρέπει να στηρίζει την έρευνα, την προσπάθεια να αναδεικνύει την επιτυχία αλλά και να υποστηρίζει την αποτυχία σε κάθε νέα ιδέα. Η εφαρμογή της γνώσης, η πράξη και όχι μόνο η θεωρία θα πρέπει να είναι ο στόχος της εκπαίδευσης. Είναι τιμή για το Pinewood να αναδεικνύεται και να βραβεύεται η προσπάθεια των μαθητών μας.


κ.Κωνσταντίνος Πολυκάρπου

Γενικός Πρόξενος 

Κυπριακή Δημοκρατία

Αλέξανδρος Μεντεσίδης και Μάριος Κατζιγκάς με την Χρυσή Θεοδωρίδου Communication and Events Officer και Πετρούλα Ρώσιου Hr and Ministry  of Education Officer από το Pinewood 


κ.Aπόστολος Τζιτζικώστας

Περιφεριάρχης Κ.Μακεδονίας Θράκης